Aspria | Nieuw - meditatiecursus voor kinderen

Aspria | Nieuw - meditatiecursus voor kinderen

De Aspria Royal La Rasante club biedt nu meditatie / mindfulness lessen aan voor kinderen. Meditatie stelt kinderen in staat om te leren hun aandacht te richten op hun huidige ervaring en deze openlijk te verkennen (of we het nu leuk vinden of niet), terwijl ze een houding van tolerantie en geduld ten opzichte van zichzelf ontwikkelen.

Waarom moet je gewetensvol met kinderen omgaan?

Hierdoor kunnen kinderen leren om met hun emoties om te gaan, om niet impulsief te zijn, om aan hun aandacht te werken... Meditatie heeft niet tot doel om de prestaties van het kind te verhogen, maar stelt hen in staat om zich goed te voelen in hun context en om voor zichzelf te zorgen. De sessies bestaan uit speelse activiteiten die aangepast zijn aan de leeftijd van de kinderen (8 tot 11 jaar). 

Mindfulness wint de laatste tijd aan populariteit, zowel in de media als in de maatschappij, maar wordt vooral door volwassenen beoefend. Toch kunnen de voordelen van mindfulness nog duidelijker zijn bij kinderen dan bij volwassenen. Naast het bevorderen van het levenslange welzijn, verhoogt het ook de leercapaciteiten en verbetert het de emotionele en creatieve intelligentie.

 

Story image

 

De sessies bestaan uit speelse activiteiten die aangepast zijn aan de leeftijd van de kinderen (8 tot 11 jaar). De cursussen worden gegeven door Christine Cornet, Academy Manager, die al meer dan 14 jaar verantwoordelijk is voor de kinderafdeling en tevens een psycholoog en psychotherapeut voor kinderen en tieners in de particuliere sector.

De lessen zijn open voor niet-leden en zijn ingedeeld in cycli van 9 sessies telkens op woensdagmiddag bij Aspria Royal La Rasante.

 

Emilie Mandoux
Emilie Mandoux PR Consultant, top secret communication

 

About Aspria

Aspria is a label of 3 members' clubs for culture, business, sport and well-being in Belgium. Aspria currently provides services to adults and children members in addition to overnight guests and day spa visitors